Minden sofőrnek tanácsos vásárolni telefontartót autójába

Mielőtt telefontartót vásárolnánk autónkba, feltétlenül döntsük el a rögzítés helyét. A telepítést úgy kell elvégezni, hogy bármikor könnyedén,különösebb nehézségek nélkülhozzáférhessünk a mobiltelefonhoz. Ez biztosítja a maximális vezetési kényelmet.

Melyik autós telefontartó a jobb

A széles választék, nagyon jó, de bizonyos mértékig mégis megnehezíti számunkra a legmegfelelőbb telefontartót autónkba kiválasztani.  Nincs egyértelmű válasz arra, hogy melyik telefontartó a legjobb, mert mindenkinek megvan a saját preferenciája és elvárása bármelyik termékkel kapcsolatban.

A modell kiválasztásakor azonban ajánlott néhány egyszerű szabályt követni:

  • a tartónak jól kell lefedni a mobiltelefont vagy táblagépét. Minden csatlakozót szabadon kell hagyni (például töltő- vagy fülhallgató-csatlakozó);
  • figyeljünk a telefontartó méretére, fontos, hogy könnyedén ki tudjuk venni a mobiltelefontbelőle.
  • ha a telefontartót autóba akarjuk használni nagyon fontos a rögzítés módja
  • praktikus, ha a telefontartót mozgathatjuk, megváltoztathatjuk a telepítés irányát.

Különösen elterjedtek az olyan telefontartók az autóban, amelyeket tapadókorongokkal az ablaküveghez vagy a műszerfalhoz rögzíthetünk.  Ezek a modellek szinte bármilyen járműhöz alkalmasak, az okostelefonok villámgyorsan cserélhetők, és a konzolok is pillanatok alatt áthelyezhetők egyik autóból a másikba.

Míg a tapadókorong szinte minden szélvédőre tapad, érdemes alaposabban megnézni a műszerfalat. Műanyag műszerfalra tökéletes megoldás, mivel a felületnek simának kell lennie, nem lehet kontúros vagy hullámos, mert ilyenen a tapadókorong nem megfelelő.

A szélvédőre való elhelyezés előnye, hogy az okostelefon bárhová rögzíthető, akár a vezető közvetlen látómezejébe, vagyolyan helyre, ahol a sofőrt még nem zavarja vezetés közben.

Vélemény, hozzászólás?