Védelem a kőfelverődés ellen

Sok fejfájást és jelentős kiadásokat okoz, ha az autó karosszériáján keletkezik sérülés. Jobb is elkerülni az ilyen költséges problémát, amelyben a karosszériavédő fólia segíthet nekünk. Azonban adódik a kérdés: melyik részt vonjuk be?

A kövek ellensége: a karosszériafólia

Pattanhat fel olyan sunyin és kivédhetetlenül egy-egy kő, hogy még az autó kevésbé sérülékenynek tartott részein is csúnya sérüléseket okozzon

Ezért adja magát a megoldás, hogy a teljes autókarosszériát fóliáztassuk. Használt és új autóknál egyaránt célravezető, hiszen az újnál sokkal hosszabb ideig tűnhet a szalonból érkezőnek a kocsi. A használt járművek pedig az üveghatású autófóliázás után fényezésileg már-már olyannak tűnnek, mint amelyet most toltak le a gyártósorról.

Különösen a jelentős értékű gépjárműveknél nem érdemes a karosszériavédő fóliázáson spórolni, mert többet veszíthetünk a későbbi javíttatásokkal, mint amennyit az adott pillanatban megtakarítunk.

Persze előfordulhat, hogy elsőre nem teljes autófóliázás mellett döntünk. Ilyen esetben kifizetődő legalább a lökhárítót megvédeni, mert oda rengeteg kő verődik fel. A második legérzékenyebb terület az ablak előtti rész, így a motorháztető védő jó szolgálatot tesz.

A kiválasztott területtől függően akár egy nap alatt is végezhetnek a fóliázással a műhelyben, így nem kell sokáig nélkülöznünk a járgányt, ráadásul többé nem rezzenünk össze attól, amikor kinyitják a mellettünk parkoló autó ajtaját…

Vélemény, hozzászólás?