A geotextília mulcs alá fektetve megóvja a talajt

geotextília mulcs alá

A gyomok ellen vívott harcban többféle módszer is a kertészkedők segítségére szolgálhat. Nem csupán a gazokat tartja távol a geotextília mulcs alá történő elhelyezése, hanem számos egyéb előny is származik az alkalmazásából. Ez a filcszerű anyag a kiskerti díszágyásokban és a veteményesben is megállja a helyét, de az utcafronti kialakításban és a térkövek lerakásánál is remek szolgálatot tesz. Az esomester.hu weboldalon forgalmazott Tipptex BS típusú nem szőtt geotextília mulcs alá terítve megakadályozza a különböző szemcseösszetételű talajok összekeveredését, amit sok esetben a gyakori vízmozgás okoz.

Mulcs gyanánt használható fenyőkéreg, zúzott vagy görgeteg kő, esetleg fadarálék. A szövet leterítéskor óvjuk a növény szárát és körültekintően szabjuk köré a textilt, hogy az ne nyomja vagy fojtsa meg a szárat és a gyökereket. A geotextília mulcs alá helyezve hosszú ideig kiállja az idő próbáját. Több darabra vágott szövet esetén figyeljünk a megfelelő átfedésre az anyagok találkozásánál és rögzítsük azokat leszúró tüskékkel!

Mérlegelést igényel a vakondháló telepítése

Bizonyos kérdések nagy megosztottságot váltanak ki a kerttulajdonosok és a szakemberek körében. Ilyen témakör a vakondháló telepítése is, ami nem ítélhető meg kizárólag a pozitívumok vagy a negatívumok oldaláról nézve. Amíg bizonyos megoldások előnyt élvezhetnek az egyik táborban, addig ugyanazok a tényezők visszás tapasztalatokat képesek kiváltani a többi felhasználók között.

Nincs ez másként a vakondháló telepítése kapcsán sem. Az előnyei között szerepel, hogy vegyszermentes, így csábító lehet mindazoknak, akik igyekeznek elkerülni minden káros összetevőt az életterük kialakításakor. A hátrányok közé tartozik, hogy a kert megmunkálása során több problémát is okozhat, ugyanis a vakondháló telepítése után a szezonális fűfelújítás nehezen vagy egyáltalán nem tud megvalósulni. Érdemes fontolóra venni a szempontokat. Az Esőmester munkatársai örömmel megosztják a tapasztalataikat a vásárlókkal és a webáruházban a vakondhálót is egyszerűen megvásárolhatjuk.

Vélemény, hozzászólás?